Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΟΣΟ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΜΜΕΝΗ Η ΦΛΟΓΑ...

...ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!!



Σήμερα στις 15 Φεβρουαρίου 2016 γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνος). 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.
Στην χώρα μας Η ΦΛΟΓΑ ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Στην Φλόγα βρίσκουν το αποκούμπι τους οικογένειες και αγωνίζονται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.
Εμείς οι ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ δείξαμε ιδιαίτερη ευαισθησία και θαυμασμό στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι αυτοί. Είμαστε συγκινημένοι με τον διαρκή αγώνα των παιδιών που έχουν προσβληθεί και υπομένουν και επιμένουν μαζί με την οικογένειά τους. Πρόκειται για αξιοθαύμαστους ανθρώπους. Πρόκειται για μαθήματα ζωής. Επειδή πιστεύουμε πως το θέατρο συνδέεται άρρηκτα με τη ζωή, θελήσαμε να προσθέσουμε το λιθαράκι μας σε αυτή την προσπάθεια κάνοντας μια δωρεά στη ΦΛΟΓΑ. Θέλουμε να συνδυάζουμε την ευχαρίστηση που παίρνουμε πάνω στη θεατρική σκηνή υπηρετώντας ταυτόχρονα έναν ιερό σκοπό. Δεν υπάρχει καλύτερο από αυτό. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθειά μας, τα μέλη της θεατρικής ομάδας και εσάς, το κοινό, που μας στηρίζετε τόσον καιρό σε όσα κάνουμε.



Σελίδα Φλόγας στο διαδίκτυο: http://www.floga.org.gr/

Σελίδα Φλόγας στο Facebook: https://www.facebook.com/sillogosfloga/?fref=nf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου