Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ (πλούσιο φωτογραφικό υλικό από πρόβες)

«Τριαντάφυλλο στο στήθος»

Tennessee Williams

Σκηνοβάτες - 2016

Παραστάσεις στις 30 Σεπτεμβρίου, 1, 2 και 3 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας!

 

Trailer Τριαντάφυλλο Στο Στήθος

 

 

Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που περιέχει πολλά κωμικά στοιχεία αλλά ταυτόχρονα δανείζεται και κάποια άλλα στοιχεία από την αρχαία ελληνική τραγωδία. Η «Διονυσιακή λατρεία» είναι ένα από αυτά. Ο Διόνυσος είναι η προσωποποίηση του έρωτα και της χαράς στη ζωή, αλλά παράλληλα τιμωρεί την ανθρώπινη «ύβριν». Έτσι και η πληθωρική Σεραφίνα από τη μια εκφράζει τη μέθη της ζωής και από την άλλη χαρακτηρίζεται από μια υπεροψία και μια υπέρτατη λατρεία του ίδιου της του εαυτού.
Το «Τριαντάφυλλο στο Στήθος» είναι η ιστορία της βαθιάς κρίσης που περνάμε όταν οι αυταπάτες μας καταρρέουν. Οι Σκηνοβάτες με χαρά και ενθουσιασμό θα ανεβάσουν αυτό το έργο, λόγω της αντοχής του απέναντι σε μια κοινωνία σε κρίση, η οποία κυριαρχείται από φόβο και μοιρολατρεία. Όμως οι δυνάμεις του έρωτα και της σάρκας αποτελούν δυναμικοί παράγοντες αλλαγής, απελευθέρωσης και εξέγερσης, μπορούν να γιατρέψουν τη ζωή. Όλοι μας κρύβουμε αυτές τις δυνάμεις μέσα μας, πρέπει να τις ανακαλύψουμε για να ξαναζωντανέψουμε τον κόσμο. Ο Αλβάρο, ένα από τα πιο περιθωριακά και ταπεινά πρόσωπα του έργου το λέει με τον τρόπο του: «Πάντα είναι εποχή για τριαντάφυλλα. Το τριαντάφυλλο είναι η καρδιά του κόσμου, όπως ακριβώς η καρδιά… είναι… η καρδιά του σώματος…»
Σημείωμα Σκηνοθέτιδας
Ο έρωτας γεννιέται σε κορμιά καμωμένα από πηλό. Φυτρώνει στις ανήλιαγες γωνιές της ύπαρξής τους θεριεύοντας τα πάθη της ψυχής. Πορθητής, κατακτητής, μεθάει κι ο ίδιος, κερνώντας με γλυκόλογα τα χείλη. Και εκεί, πάνω στη στιγμή της πλήρους παράδοσης, εγκαταλείπει την καμένη γη, απαρνητής της ευτυχίας. Μα θα ξανάρθει σπέρνοντας ρόδα στα συντρίμμια της καρδιάς, όταν όλα θα μοιάζουν από καιρό ξεχασμένα… παράταιρα ματαιωμένα… Γιατί ο Έρωτας έχει πάντα την τελευταία λέξη…
Η Σεραφίνα Ντέλλε Ρόζε, η παθιασμένη ηρωίδα του Tennessee Williams ακροβατεί ανάμεσα στη θύμηση του απόλυτου έρωτα και στα σκοτάδια της απέραντης μοναξιάς του χαμού του. Όταν η σκιά της προδοσίας γκρεμίσει το βασιλιά της καρδιάς της, παραδίνεται στη δίνη του πόνου της… έως ότου η Ζωή της δώσει τη δεύτερη ευκαιρία στην Αγάπη… «Μια όμορφη βραδιά των ρόδων»… Αυτή τη βραδιά θα ζήσουμε απόψε μαζί σας… πάνω στο σανίδι!
Στην πρώτη μας συνάντηση ξέραμε λίγα ο ένας για τον άλλον… άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες, μας ένωσε η ίδια αγάπη για το Θέατρο… Εκεί όπου όλα μπορούν να συμβούν! Τώρα έχουμε σχέση ζωής μεταξύ μας… Τα «Ρόδα» άνθισαν πια… γινήκαν «Κήπος»…! Σας ευχαριστώ για όλα όσα νιώσαμε… για κάθε βουτιά στην αυτογνωσία μας… για κάθε υπέροχη στιγμή που μοιράστηκα μαζί σας «Τριαντάφυλλά μου»!!! 
Φωτεινή Φύκα

  


 «Ο Δήμος Λαμιέων στυλοβάτης κάθε ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής προσπάθειας βρίσκεται έμπρακτα δίπλα σε κάθε σύλλογο, καλλιτέχνη, ομάδα στην εκπλήρωση των σχεδίων και των οραμάτων τους. Μέσα στα επόμενα χρόνια στόχος του Δήμου μας είναι να ενεργοποιήσει όλες τις αξιόλογες δυνάμεις του τόπου μας που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού και να κινητοποιήσει όσους νέους καλλιτέχνες ερασιτέχνες και επαγγελματίες επιθυμούν να μοιραστούν τα σχέδιά τους με το Δήμο μας και όλοι μαζί Δήμος, πολίτες, φορείς πολιτισμού να αναδείξουμε την πόλη μας και να καταστήσουμε ως Πολιτιστικό κέντρο της Περιφέρειας και γιατί όχι της Ελλάδας γενικότερα. Με αφορμή την παράσταση που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, «Τριαντάφυλλο στο Στήθος» από την ομάδα Σκηνοβάτες, αυτό το όραμα του Δήμου μας αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά καθώς αυτή η παράσταση αποτελεί μια αξιόλογη συνέχεια μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από όλες τις ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης μας τον τελευταίο καιρό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Σκηνοβάτες για την αγάπη και το μεράκι τους για το θέατρο, να ευχηθώ σε όλους τους συντελεστές της παράστασης καλή επιτυχία και να εγγυηθώ ότι ο Δήμος Λαμιέων θα βρίσκεται πάντα κοντά τους.»
Παρασκευή Αργύρη - Αντιδήμαρχος 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Φωτεινή Φύκα (ηθοποιός)
Μουσική: Ιωάννης Χριστόπουλος
Παίζουν οι μουσικοί
 Σαξόφωνο: Ασπασία Ζώη
Φλάουτο: Κατερίνα Κατόπη
Κιθάρα: Αντώνης Καρπέτας
Πιάνο - Τύμπανα: Ιωάννης Χριστόπουλος
Φωνές ηχογράφησης: Α. Καρπέτας, Ν. Αγγελακόπουλος, Ι. Χριστόπουλος
Studio Ηχογράφησης: Locomotive Sound Studio
Επιμέλεια Φωτογράφισης: Κωνσταντίνος Χούπας
Επιμέλεια Φωτισμού & Ήχου: Αλέξανδρος Τριανταφύλλου
Επιμέλεια Βιντεοσκόπησης: Α. Λούκας, Β. Κανταράκης
Κατασκευή Σκηνικών: Σπύρος Κουδουνάς
Εκτυπώσεις: Reset Media
Eπιμέλεια Αφίσα - Πρόγραμμα: Γιώργος Αναγνωστόπουλος  ΔΙΑΝΟΜΗ

Σεραφίνα Ντέλλε Ρόζε: Φωτεινή Φύκα
Ρόζα Ντέλλε Ρόζε: Αναστασία Σιδηρά
Ασσούντα: Ξένια Ελευθεριάδου
Εστέλλα Χοχενγκάρντεν: Βιβή -Ραφαέλλα Ράγκου
Στρέγκα: Ιωάννα Φύκα
Πεππίνα: Άννα Ορφανοπούλου
Βιολέττα: Κατερίνα Μπλούνα
Πάτερ Ντε Λεό: Παναγιώτης Καρτέρης
Γιατρός: Νικόλαος - Παναγιώτης Αγγελακόπουλος
Μις Γιόρκ: Βιβή Τσιώτα
Μπέσσυ: Παναγιώτα Γοργογιάννη
Φλώρα: Παναγιώτα Γάκη
Τζακ Χάντερ: Κωνσταντίνος Κουλός
Φίλη Ρόζας: Φωτεινή Γαλάνη
Φίλος Ρόζας: Βαγγέλης Μπέτας
Πραματευτής: Δημήτρης Νημάς
Αλβάρο Μαντζακαβάλλο: Αντώνης Καρπέτας
και τα παιδιά     
Μπρούνο: Μάριος Χαρίσης
Σλαβατόρε: Νικόλαος Καρτέρης
Βιβή: Ασπασία ΚαρπέταΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
 Ευχαριστούμε θερμά τη Δημοτική Αρχή, την κ. Παρασκευή Αργύρη Αντιδήμαρχο του Δήμου Λαμιέων, το 4ο Κ.Α.Π.Η. για τη φιλοξενία του, την κ. Κίκη Οικονομίδου, τον κ. Κώστα Παπασταμάτη για τις ξύλινες κατασκευές του και το κατάστημα «Το Κουκλόσπιτο».

   Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται ο ενθουσιασμός που επικραττεί στα μέλη της ομάδας, η σπίθα της δημιουργικής εξερεύνησης στο ταξίδι αυτό προς το σανίδι...
...

 radio-net.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου